Vraag - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Floor Verbeek - WaarBenJij.nu Vraag - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Floor Verbeek - WaarBenJij.nu

Vraag

Door: Floor

Blijf op de hoogte en volg Floor

26 November 2006 | Oeganda, Kampala

Het is momenteel regenseizoen. De eerste paar weken hield dat ’s nachts een enorme regen- en onweersbui in (Kampala heeft het meeste onweer van de wereld) en soms overdag nog een enorme regenbui. Maar de afgelopen dagen regent het vrijwel constant. Dus je moet door de regen en de blub. Vooral in Banda, want daar is maar een verharde weg.

De vraag waarop ik graag antwoord wil, luidt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat Afrikanen hun kleding schoon houden in dit takkenweer??????

Kleren zitten al onder de rode modder voordat je 100 meter hebt gelopen. Maar de mensen in Banda, die in kleine hutjes/schuren/barakken wonen, lopen er altijd schoon bij. Ook als het al dagen achter elkaar regent. De kleding zelf is altijd supernetjes: gestreken overhemd (liefst wit), nette broek met vouw en mooie gepoetste schoenen. En dan komen de mzungus aan in hun kloffie van simpel shirtje en een katoenen broek met kreukels, tot minimaal hun knieën onder de spetters. Ik heb het echt geprobeerd, maar het lukt gewoon niet. Nou ja, we hebben een excuus: we zijn tenslotte mzungus en zullen dat altijd blijven, ook met nette, schone kleren. Je valt sowieso op, want de blanken zijn op een hand te tellen. Just the way it is.

• 26 November 2006 - 20:37

Case:

Nou Floortje, dat is makkelijk! Ik heb het aan Frank Govers gevraagd...en het antwoord is :
    Robijn Fleur en Fijn! En zo behoud je ook meteen die mooie kleuren!!!

• 26 November 2006 - 20:55

Mir:

Simpel: koop kleren in de kleur van de blub en je bent van alle problemen af!

• 26 November 2006 - 22:10

Sonia:

That question is valid for the whole African continent probably. Didn't you notice the same ironed and white shirts in Swaziland and country side areas in South Africa? Unbelievable. Speechless. Pls get the answer. Me wanna learn :)

• 27 November 2006 - 08:22

Christel:

Da's inderdaad een goede vraag! Ik ben erg benieuwd! ;-)

Floor

Momenteel werk ik in Uganda, in Banda, een van de sloppenwijken van Kampala. Hierbij word ik ondersteund door Stichting Kidogo (http://www.kidogo.org). Als je contact wilt opnemen: Postbus: Floor Verbeek P.O. Box 36330 Kampala Uganda Telefoon: +256 77 43 68 971 Houd deze pagina in de gaten en je weet alles!

Actief sinds 27 Juni 2006